Glasshouse

This soft, natural garden was designed to counterpoint the strong linear form of this wonderful contemporary house.

‘The Glasshouse’ was designed to ‘float’ on the site and provide wide views of the countryside beyond.

The clients commissioned us to create a garden around this striking building to ensure it sat within the landscape as well as provide a space for relaxation, entertaining and to get involved with growing and gardening.


With lots of level changes across the site the garden needed to flow between levels and the clients were keen to retain softer feel to the design with sweeps and curves. The length of the garden provided us with the opportunity of creating vistas out into the Suffolk countryside.

Nature and wildlife were important within this design with planting being chosen to provide assistance to pollinators as well as provide seasonal colour.

Glasshouse

Glasshouse

A small, natural pond was create to provide a habitat for wildlife as well as a peaceful place for relaxation and contemplation with views back towards the house.

Gabion walls were used to retain the steepest part of the garden and planting has been introduced throughout the cages to colonise and create a cascading garden.

Closer to the house, hard landscape materials were selected for the clean simplicity with the paving tiles being used inside and out to create a seamless flow.